Terug naar school

Een mooi, maar ook spannend moment voor de kinderen! Terug naar school! Schoolvriendjes weer zien, nieuwe dingen ontdekken, leren, spelen. Veel kinderen kunnen van de opwinding nauwelijks slapen. Ze zitten ook vol verhalen. Van de dingen die ze tijdens de vakantie hebben meegemaakt. Op reis of juist in de buurt. Verhalen vertellen tijdens het kringgesprek. En luisteren naar verhalen. Twee vaardigheden die niet overschat kunnen worden.
Ook voor de Stichting Connect2Us is het een spannende start van het schooljaar. Met Empathy Land hebben we een spel ontwikkeld om het luisteren en het vertellen spelenderwijs te faciliteren, bijvoorbeeld tijdens de burgerschapsles. Kinderen in een kring, als deelnemer van het spel, te laten vertellen over de kleine dingen die hun dagelijkse leven, ook tijdens de vakantie, kleuren. Gewoonten, rituelen, eten, muziek, een taal, een spel, een boek of film. Wat betekenen die voor de kinderen? En hoe ging het bij een ander? Kleine gesprekjes die de kinderen spelenderwijs op weg helpen naar Empathy Land, waar vooroordelen niet bestaan, waar kinderen verschillen normaal vinden en zien wat we eigenlijk allemaal gemeen hebben.
Wil je helpen Empathy Land een succes te maken? Als leerkracht, vrijwilliger of met een kleine donatie? Kijk dan op onze website (https://lnkd.in/ecX_xxya) of stuur een bericht: empathyland@connect2us.eu .
#school #empathy #basisonderwijs #basisschool #cultuur #burgerschap

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail