Wees een goede voorouder

De komende dagen gaan we naar de stembus. In alle vrijheid mogen stemmen is een groot voorrecht. Degenen die ooit de vrijheid hebben moeten missen beseffen als geen ander wat we in Nederland hebben, en wat we kwijt kunnen raken. Het gaat niet over de avondklok of gesloten terrassen. Die vrijheid willen we allemaal terug en dat komt op korte termijn wel goed.

Het gaat om de vrijheid om te kunnen uitkomen voor onze mening, voor ons recht. Om te zijn wie we willen zijn en te worden wat we willen worden. Die vrijheid, daar moeten we zuinig op zijn.

Onze stem doet er toe. Onze stem wordt meegewogen, draagt bij aan de besluitvorming in ons prachtige land. Via de coalitie, of oppositie, jouw invloed doet er toe.

Vrijheid brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Onze vrijheid kunnen we delen, door niemand te laten vallen. Door uit te nodigen in plaats van af te stoten. Door mee te doen in plaats van af te keren. Door te stemmen als een goede voorouder zodat de kinderen van onze kleinkinderen niet hoestend en proestend en met natte voeten moeten vechten voor een kans op een goed leven. Kies voor visie. Wees een goede voorouder.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail