Mijn Verhaal

3 (k) Jan Vincent MeertensOp reis, maar ook in eigen land komen we iedere dag De Ander tegen. Soms komt hij van heel ver weg. De andere keer van heel dichtbij. De Ander spreekt een andere taal, heeft een andere huidskleur, is Boeddhist, of misschien wel Soenniet. Hij of zij geeft een hand, een kus of helemaal niets. In een ver land ben jij welkom, in jouw land is hij of zij welkom. Althans, zo willen we ons allemaal graag voelen en zijn. Tijdens mijn reizen leerde ik veel over De Ander. Ik wil die ervaringen delen om te helpen de omgang met De Ander gemakkelijker, betekenisvoller en profijtelijker te maken. Voor allebei. Want we zijn De Ander voor elkaar.

Als ex-ondernemer in de publiek-private sector vind ik het erg leuk om met managers samen te werken aan een bredere, internationale basis. Ik herken hun gedrevenheid en de passie voor hun vak, in de publieke of in de private sector. Het is mijn ambitie om hen op internationaal vlak structureel verder te helpen, zodat zij meer (be)grip hebben en concrete internationale stappen kunnen maken richting de toekomst.

Na het behalen van mijn BBA op Nyenrode ben ik op Thunderbird, Arizona in de VS, gaan studeren en heb daar mijn MBA gehaald. Vanuit Amerika ben ik naar Latijns Amerika gegaan om bij een multinational verschillende management posities te bekleden in Colombia, Guatemala en California. In Colombia werd ik acht maanden gegijzeld. Mijn ervaring beschreef ik in ‘Het Meisje van Tota‘ dat bij de Arbeiderspers verscheen. Na mijn terugkeer ben ik gaan werken bij een prachtig industrieel bedrijf, Holmatro, dat via 150 dealers wereldwijd marktleider is.

8 k Chairing a workshop in Beijing, China

Na een aantal jaar ik richtte  ICET op dat zich specialiseerde in het adviseren, opleiden en toeleveren van noodhulporganisaties. We waren actief op alle continenten en werkten voor lokale overheden en internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, de Europese Unie en de Wereldbank. Het bedrijf is nu ondergebracht bij een Deense multinational.

Naast mijn huidige activiteiten als intercultureel trainer en coach geef ik les op Nyenrode en andere onderwijsinstellingen. Ik ben associate partner bij itim international en als zodanig verbonden aan het Hofstede Centre. Ook ben ik bestuurslid bij de Stichting Brandweer zonder Grenzen.

Tijdens het schilderen kan ik op een creative en vrije manier uiting geven aan mijn gevoel over hoe mensen verschillend en toch het zelfde zijn. Hoe we allemaal kleur toevoegen aan het zelfde schilderij. Bezoek mijn on-line galerie.

Heb je vragen over intercultureel management en hoe ik je verder kan helpen?

Zie hier een korte elevator-pitch 🙂